Faria wint eerste etappe Le Dakar UPDATE

De Portugese motorcoureur Ruben Faria heeft de eerste etappe van de Dakar Rally gewonnen. De coureur van KTM legde de klassementsproef over 192 kilometer af in 1 uur, 58 minuten en 2 seconden. Het betekende zijn vierde dagzege in de befaamde woestijnrally. De Franse titelverdediger Cyril Despres had bijna een halve minuut meer nodig, de Spanjaard Marc Coma eindigde op 1.15 (derde). Frans Verhoeven werd als tiende geklasseerd bij de proef tussen Victoria en Cordoba, op 4.23 van Faria. Henk Knuiman sloot de dag af op plaats 24.

Le Dakar is meteen een winnaar van vorig jaar kwijt. De Argentijn Marcos Patronelli, die in 2010 de beste was bij de quads, met in zijn spoor broer Alejandro, gaf in de tweede etappe op. In november was hij zwaar gevallen en brak daarbij enkel en sleutelbeen. Hij dacht op tijd fit te zijn voor de uitputtingsslag, maar dat viel hem vies tegen.

UPDATE 3 januari 2011, 14h17
Ruben Faria heeft een tijdstraf gekregen van één minuut omdat hij ergens iets te hard reed. Hierdoor is Cyril Despres winnaar geworden van de eerste etappe.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.