Faria wint etappe

De Portugees Ruben Faria heeft alsnog zijn eerste overwinning binnengehaald in de Dakar Rally. De coureur van KTM was de beste in de zesde etappe, met een klassementsproef van 465 kilometer in Chili tussen Iquique en Arica. Faria werd in eerste instantie maandag tot winnaar van de eerste etappe uitgeroepen, maar raakte die zege na een tijdstraf kwijt.

Faria hield zijn landgenoot Helder Rodrigues (Yamaha) vijftig seconden achter zich. De Fransman Cyril Despres, die ook op een KTM-motor rijdt, eindigde als derde op 3.54 van Faria. De Nederlander Frans Verhoeven werd met zijn BMW als tiende geklasseerd.

Henk Knuiman had een zware dag. Tijdens de special stage reed hij verkeerd en kwam in de duinen vast te staan. Later kwam hij nog een keer ten val. Ondanks dat Knuiman heel erg moe was, zette hij door en wist op een negentiende plaats over de finish te komen.

Marc Coma, die als vierde eindigde, behield de leiding in het algemeen klassement.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.