Faria zege in zesde etappe kwijt

Ruben Faria is de overwinning in de zesde etappe van de Dakar Rally kwijtgeraakt. De Portugese motorcoureur (KTM) werd zaterdag teruggezet naar de zevende plaats in het dagklassement wegens overtreding van de reglementen tijdens het tanken. Hij stond te kort stil… De zege ging daardoor naar zijn landgenoot Helder Rodrigues (Yamaha).

De special van de zevende etappe, van Arica naar Antofagasta, is met ongeveer 200 kilometer ingekort. Oorspronkelijk zou de etappe bestaan uit twee proeven. Het tweede deel is geschrapt, waardoor er 252 kilometer meetellend voor het klassement overblijft. De organisatie heeft daartoe besloten omdat een deel van de tweede proef over een parkoers met veel feshfesh gaat wat al eerder door met name de trucks kapot is gereden.

Bron: ANP en Jurgen van den Goorbergh
Foto: ANP

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.