Ferrari wil Rossi

Ferrari-baas Luca di Montezemolo wil met drie auto’s per team racen in de Formule 1. Dat zei hij dinsdag tegen Italiaanse verslaggevers. De naam van de derde rijder weet hij al. Dat moet namelijk Valentino Rossi worden, die eerder al een aantal testritten maakte in een Formule 1 auto. Negenvoudig wereldkampioen Rossi stapt wat de Ferrari-baas betreft na dit seizoen over van de motor in de auto.

“Voor de grote renstallen is het beter om drie in plaats van twee bolides te hebben. Wij zouden volgend seizoen al een derde wagen erbij willen hebben,” aldus Di Montezemolo. Hier voegde hij zelfs aan toe: “We willen er alles aan doen om Valentino over te halen, Als hij dit jaar zijn tiende wereldtitel wint, is het mooi geweest. Hij moet ook winnen in de Formule 1.”

 

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.