Film > Finale Droomteam

Teameigenaren Erik van Milligen en Jan Ubak bleken na de GP van Valencia samen op de eerste plek te zijn geëindigd van de GP Droomteam Competitie 2010. Dus werd de GP-quiz van stal gehaald om de winnaar van de BMW S1000RR te bepalen. Op het hoofdkantoor van BMW Nederland in Rijswijk moesten Van Milligen en Jan Ubak via een GP-quiz, die uit vijftien vragen bestond, bepalen wie die BMW ging winnen.

Vooraf was Van Milligen van Skibby Racing duidelijk zenuwachtig om wat komen ging. “Ik heb zeven weken non-stop gestudeerd om zoveel mogelijk van afgelopen seizoen af te weten. Je maakt dit namelijk geen tweede keer in je leven mee, dat je via een quiz een nieuwe motor kan winnen.” De teameigenaar van Team Krodhoek 3, Ubak, was wat minder gespannen en liet het allemaal over zich heen komen.

Met twaalf goed beantwoorde vragen won Erik van Milligen uiteindelijk de BMW S1000RR. Ubak maakte negen fouten en dat bleek te veel. “Ik kan er wel mee leven. Erik wist enorm veel en deze quiz had ik nooit kunnen winnen”, gaf Ubak ruiterlijk toe. “En voorafgaand aan de GP Droomteam Competitie had ik nooit verwacht dat ik een prijs zou winnen. Het winnen van een leren pak van MJK zie ik dus nog steeds als een mooie bonus.”

Erik van Milligen kon uiteraard zijn geluk niet op na het beantwoorden van de laatste vraag en het horen van de eindstand. De winst was binnen: de superbike van BMW. “Ongelooflijk, dit is te mooi om waar te wezen. Ik heb enorm veel gestudeerd, je weet natuurlijk niet wie je treft. Ik heb nachten wakker gelegen, gelukkig is dat nu over.”

De BMW S1000RR komt als geroepen voor de man achter Skibby Racing (bestaande uit Jorge Lorenzo, Aleix Espargaro, Scott Redding, Shoya Tomizawa, Marc Marquez en Pol Espargaro). “Ik heb mijn motor, een Triumph Speed Triple, verkocht en was op zoek naar iets nieuws. Maar omdat ik erg goed ging in de Droomteam Competitie heb ik daar nog maar even mee gewacht. Gelukkig, achteraf gezien.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.