Film > Incident Biaggi en Melandri

Tijdens de Superpole op Donington Park hadden Max Biaggi en Marco Melandri een akkefietje dat flink uit de hand liep. De Italiaanse media duiken er inmiddels bovenop en raken er niet over uitgepraat, net zoals velen anderen.

Als eerste een korte situatieschets voor degene die het hebben gemist: Melandri was op weg naar een snelle tijd tijdens de Superpole toen hij in Coppice Corner Biaggi pontificaal op zijn racelijn vond. Vervolgens haalde Melandri hem in en drukt de wereldkampioen daarbij naar buiten. Na de Superpole bracht Biaggi een bezoekje aan de Yamaha box van Melandri en tikte hem twee keer in het gezicht.
 
Film met tik
Sky Sport 24 interviewde Melandri om zijn kant van het verhaal te horen: “Feit is dat hij me van verre aan zag komen en op mijn lijn ging rijden om mijn snelle ronde te verpesten. Het was duidelijk dat hij me zag omdat hij zijn hand omhoog deed om sorry te zeggen, nog voordat ik hem passeerde. Daarna passeerde ik hem een paar keer, niet eens hard, het was alleen om hem te laten weten dat hij beter moet opletten en professioneler moet zijn.”
 
“Hij is niet de enige rijder op de baan. Aan het eind van de sessie was hij overstuur en toen hij langs mijn box liep gaf ik hem een applausje waardoor hij boos werd. Ik denk dat dit door eerdere gebeurtenissen komt die hij niet is vergeten. Echt, als we op het podium stonden samen, had ik hem een hand gegeven maar ik zal hem nooit voor een etentje uitnodigen.”
 
Biaggi bood in meerdere interviews zijn excuses aan, wat wel noodzakelijk was na alle kritiek die hij kreeg. Zelf zegt hij: “Ik gedroeg me stom. Het spijt me want het was niet nodig om dat te doen. Iedereen maakt fouten, ik ben ook maar een mens en wat telt is dat je je fouten erkent. Ik ben heel goed in sommige dingen maar een dwaas als het om anderen gaat.”
 
Vervolgens zette Biaggi een Rossi-accentje op en zei het volgende: “Melandri klaagt graag. Hij zei dat Rossi speciale banden kreeg, Capirossi stal zijn salaris en nu hij in de Superbike rijdt, heeft hij problemen met de arme oude Biaggi. Ik ging na de Superpole naar zijn garage als reactie op zijn provocatie, helemaal na het sarcastische applaus. Het maakte me kwaad en het was stom om in de val te lopen en dit spel te spelen. Sorry, het was niet gepast en ik heb een fout gemaakt. Maar ik ben zo. Ik kan niet doen alsof en ik ben altijd direct geweest.”
 
De racedirectie heeft de mannen op het matje geroepen en beiden kregen ze een verbale waarschuwing. Biaggi kreeg daarbij een boete van 3000 euro voor de tik in het gezicht. Dit is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt en zal waarschijnlijk ook niet de laatste keer zijn. Deze temperamentvolle Italiaan heeft zich wel vaker in de nesten gewerkt met het meest beroemde incident op Assen 2005, dat hieronder te zien is.
 
Film 2005

 Bron: twowheelsblog.com

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?