Film > Veneman vervangt Toseland op Assen! UPDATE

UPDATE 7-4-2011

BERICHT 6-4-2011
Het zoemde al een tijdje rond, maar sinds vanmiddag is het officieel: Barry Veneman vervangt in het weekend van 15-17 april de geblesseerde James Toseland. Vanaf het moment dat duidelijk werd dat Toseland Assen moest laten schieten heeft Veneman zich sterk gemaakt om op de BMW van de Brit in Assen het wereldkampioenschap Superbike te kunnen rijden.

Veneman: “Ik ben direct gaan lobbyen. Ik heb vanaf het begin gedacht dat ik op die fiets zou moeten rijden in Assen. Ik heb van alle kanten steun gekregen. Dat bewijst dat de motorsport in Nederland niet dood is. Ik ben er trots op dat het voor elkaar is gekomen. Het TT Circuit Assen heeft geen geheimen voor mij. Ook de BMW niet, want ik heb vorig jaar voor het testteam gereden. De elektronica die erop zit is dezelfde als waar ik in 2010 mee heb gereden. Enkele mensen met wie ik vorig jaar heb gewerkt zitten nu bij het team van BMW Motorrad Italia.”

TT-voorzitter Arjan Bos zette druk op de ketel door te zeggen dat het circuit zich heeft ingespannen om ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum van het WK Superbike in Assen een Nederlandse rijder te laten meestrijden om de podiumplaatsen. Veneman: “Ik kan na al die jaren wel met druk omgaan. En als je er helemaal voor gaat is niets onmogelijk.”

Op de foto Barry Veneman, die in Assen een speciaal voor de Superbike gemaakte Damen-overall kreeg van Marleen Halewijn Oudbier

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.