Finale EK Zijspannen Uithuizen

Op zaterdag 4 september wordt er op het sportpark van Uithuizen gestreden om de titel bij het Europees Kampioenschap grasbaan in de zijspanklasse. In totaal verschijnen twaalf combinaties bij deze finale aan de start. De combinaties komen uit Duitsland, Engeland, Frankrijk en uiteraard uit gastland Nederland. Er staat nogal wat op het spel voor ons land dat met een zeer sterke afvaardiging in de baan komt. De vlaggendrager is uiteraard regerend Europees kampioen William Matthijssen, die deze keer zijn titel gaat verdedigen met Sandra Mollema in de bak. Verder doen Mark Detz/Jannie van Dijk en de combinatie Sven Holstein/Anthony Goodwin een gooi naar een podiumplek.

In de klasse Specials senioren zijn onder andere Henry van der Steen enDennis Noordman vertegenwoordigd. Dezelfde avond strijden ook de ST1 en ST2 om de kampioenspunten. Voorafgaand aan de EK-finale zijn er ’s middags Jeugd en Nationale wedstrijden in de klassen 50cc, 65cc, 85cc en Specials 125cc. De jeugdwedstrijden beginnen om 14.00 uur, de EK-finale voor de zijspannen start om 18.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.mac-sme.nl.

Foto: MAC-SME
Bron: KNMV

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.