Foret beschadigt opnieuw zijn hand UPDATE

UPDATE 27 MAART

Fabien Foret zal de race vandaag op Donington Park moeten missen. Hij heeft het zaterdagmiddag tijdens de tweede kwalificatie nog even geprobeerd maar deze morgen bleek het niet verantwoord om deel te nemen aan de wedstrijd. Hij ondervindt teveel hinder van de blessure aan zijn ringvinger.

BERICHT 26 MAART

De Honda-coureur Fabien Foret kwam vrijdag met hoge snelheid ten val tijdens de eerste kwalificatie van het WK Supersport op Donington Park. Bij de crash beschadigt hij de ringvinger van zijn rechterhand. Deze hand blesseerde hij al eerder tijdens de warm-up op Philip Island. De Fransman kwalificeert zich voor de tiende plaats. 

 
Dezelfde avond ondergaat Foret een operatie, onder plaatselijke verdoving, om de vinger vast te zetten. Hij is vastbesloten om te rijden dit weekend. De vrije training deze ochtend heeft hij moeten missen maar we kunnen ervan uitgaan dat hij tijdens de kwalificatie zal rijden. Dan wordt bekeken hoe de situatie met zijn hand is. Foret is een taaie en heeft al vaker met zwaardere blessures gereden. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?