Foret naar Ten Kate

Het Hannspree Ten Kate Honda team wordt komend seizoen gevormd door een Frans duo: Florian Marino en Fabien Foret (foto). Foret, 37, keert bij het team terug waarmee hij in 2002 het WK Supersport kampioenschap binnenhaalde. De eerste van een geweldige serie van acht wereldtitels voor het Nederlandse team. De Fransman behaalde tot nu toe twaalf overwinningen en zevenentwintig podiumplaatsen.

Marino staat nog aan het begin van zijn racecarrière. Hij en eindigde afgelopen seizoen met het Ten Kate Junior Team op de tweede plaats in het EK Superstock 600 kampioenschap. De 17-jarige won in 2010 drie races.

Fabien Foret: “Dit is geweldig nieuws voor me en ik kijk echt uit naar dit seizoen. Het is zo’n goed gevoel om weer bij de Ten Kate familie terug te komen. We kennen elkaar goed en ik heb dezelfde motivatie en toewijding als in 2002. Ik hoop natuurlijk dat ik het goed zal kunnen vinden met mijn motorfiets en mijn team en dat we samen weer geweldige momenten zullen beleven.”

Florian Marino: “Het is nog steeds een droom en ik vind het erg moeilijk om de juiste woorden te vinden om mijn gevoel te omschrijven. Ik sprak tijdens de laatste race in Magny-Cours voor het eerst met Gerrit ten Kate over deze mogelijkheid. Ik was zo blij toen we eind december eindelijk konden tekenen. Het was mijn mooiste kerstcadeau ooit! Dit jaar zal een leerjaar voor me zijn. Ik wil van mijn leerervaring genieten, vooral op snelle circuits als Assen en Monza!”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?