Frans Verhoeven in Dakar 2011

De Dakar van 2011 winnen, dat is het doel van het Speedbrain BMW Rally Team dat in 2011 zal deelnemen aan dit legendarische evenement. Dit team zal bestaan uit een Fransman, een Duitser, twee Portugezen en zowaar een Nederlander. Deze Nederlander, genaamd Frans Verhoeven, won de elfde etappe in de vorige Dakar en zal in 2011 op een 450cc-machine rijden in dit fabrieksteam van BMW. Deze machine is gebaseerd op de BMW G450X en is compleet aangepast voor het gebruik tijdens de Dakar. Zo heeft het team de motor lichter gemaakt, waardoor hij wendbaarder is. Ook hebben zij de aerodynamica aangepast om zo min mogelijk luchtweerstand te ondervinden.

“De ervaring die wij in de loop der jaren hebben opgebouwd door onze samenwerking met BMW heeft het Speedbrain-team de perfecte basis gegeven om mee te doen aan deze Dakar. De samenwerking tussen Speedbrain en Frans Verhoeven, die overigens een erg ervaren rijder is, zal zeker goed uitpakken. Dat dit project plaats zal vinden is echt een droom die uitkomt en we zijn klaar voor deze uitdaging”, licht teambaas Wolfgang Fischer toe.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.