Freddie Spencer naar Centennial Classic TT

Dat het dit jaar tijdens de Centennial Classic TT een waar spektakel zal worden op het TT Circuit van Assen, is allang duidelijk. Maar nu bekend is dat oud motorcoureur Freddie Spencer naar dit bijzondere evenement komt, kunnen we zeggen dat dit een klassiekerevenement wordt om nooit meer te vergeten. De Amerikaan zal speciaal voor deze gelegenheid zijn 500cc driecilinder uit de schuur halen om hierop een mooie show weg te geven op het evenzo legendarische TT Circuit. Al meer dan 300 rijders hebben al beloofd aanwezig te zijn tijdens dit evenement, dat overigens op 18 en 19 september zal plaatsvinden. Onder deze 300 rijders bevinden zich maar liefst 31 wereldkampioenen.

Freddy Spencer wordt door velen gezien als één van de beste motorcoureurs uit de jaren ’80. Hij begon al met racen op zijn vierde levensjaar en debuteerde in 1982 in de koningsklasse. Een jaar later werd hij op zijn driecilinder Honda kampioen in deze klasse. Spencer was op dat moment 21 jaar en hiermee is hij nog steeds de jongste wereldkampioen ooit. Ook in 1985 en 1986 kon Spencer het voor elkaar krijgen om de meeste punten in deze klasse in de wacht te slepen. Tegenwoordig heeft Spencer een eigen rijschool, waar hij motorrijders alle geheimen van de motorsport laat leren kennen. Ook geeft hij commentaar tijdens de Amerikaanse MotoGP-uitzendingen.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.