Fretigne en Verhoeven naar Dakar

De Dakar van 2011 komt nu wel erg dichtbij voor het Speedbrain BMW Rally Team. De motoren en de uitrustingen zijn inmiddels op weg naar Zuid-Amerika. Onze Nederlandse trots Frans Verhoeven zal samen met David Fretigne de strijd aan gaan. Mits de Fransman fit is voor 1 januari.  

De Franse crosser heeft zich namelijk geblesseerd tijdens de ‘Rally Oil Libya Maroc’. Hij herstelt snel, maar het is de vraag of hij voor 1 januari fit genoeg is om de Dakar te gaan rijden. Jose Helio Gocalves Rodrigues Filho, ook wel ‘Ze Helio’ genoemd, staat nu standby om eventueel in te vallen voor Fretigne. Deze Braziliaan heeft veel ervaring met crossen in Zuid-Amerika. De Portugezen Paulo Goncalves en Pedro Bianchi Prata voltooien het team als waterdragers van het door BMW samengestelde racing team met Speedbrain Technologie.

Het team zegt een competitieve machine te hebben voor de Dakar in 2011. Mede door de ervaringen en de vele overwinningen van Frans in deze zeer zware race, is er op basis van de BMW G450X een krachtige motor gebouwd. Over een paar dagen weten we of ze deze belofte waar gaan maken.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.