Frétigné niet in Le Dakar

David Frétigné (BMW Speedbrain) doet niet mee aan de Dakar Rally, meldt RTLGP. De Fransman is niet op tijd hersteld van zijn kwetsuren die hij vorige maand opliep tijdens de Rally van Marokko. Frétigné brak bij een val onder meer zijn vijfde rugwervel. De motorrijder droeg vier weken lang een kunststof harnas, maar na een scanonderzoek is gebleken dat Frétigné meer tijd nodig heeft om te herstellen van zijn blessures.

Op advies van de arts heeft teammanager Wolfgang Fischer besloten Frétigné te vervangen door Zse Helio. De Braziliaan eindigde in 2009 als twaalfde in de Dakar Rally. Dit jaar reed Helio de Sertoes Rally met een door Speedbrain geprepareerde BMW G450RR. In het verleden was Helio teamgenoot van onder andere Jurgen van den Goorbergh bij Team Honda Europe.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.