Geslaagde test voor Arie Vos

Arie Vos kijkt met een zeer tevreden gevoel terug op de eerste vier testdagen van 2010. Even leek de enige factor die hij niet in de hand had, het weer, roet in het eten te gooien. Maar gelukkig bleef de gevreesde regen weg op de laatste dag. Sterker nog, vanaf het middaguur was het circuit van Valencia opgedroogd en kon de Vos Oss Motoren Racing Team-coureur ‘veel meters maken’.

Vos: “Het was een zeer geslaagde test. Ik heb heel veel ronden kunnen rijden met de Ten Kate Honda CBR1000RR Fireblade. Na afloop kan ik één ding concluderen, de motor voelt geweldig aan. Dat blijkt ook uit mijn tijden want die waren constant én snel.”

“We hebben veel verschillende afstellingen geprobeerd. Daarbij werden we geholpen door twee monteurs van Ten Kate Racing Products, die bij de test aanwezig waren. Deze samenwerking verliep perfect. Ik hoop dan ook van harte dat we dit in de toekomst vaker kunnen doen. Vooral als je bijvoorbeeld de vering gaat aanpassen, is het ongekend luxe als je wordt bijgestaan door experts die dag in dag uit werken met de Ten Kate Fireblade.”

De Ossenaar had tijdens de test op Valencia voor het eerst de beschikking over nieuwe Pirelli-banden. “Deze banden hebben zeker bijgedragen aan de progressie die we geboekt hebben in de afgelopen dagen. De Pirelli’s geven mij zeer veel vertrouwen, bieden ongekend veel grip en houden het erg lang vol, ook als het gas er echt op gaat.”

Al sinds zijn debuut in de wegrace heeft Arie Vos een grote supportersclub die de Ossenaar overal volgt, zelfs tijdens de test op Valencia. Want Tonny de Wijs was samen met een collega afgereisd naar het Spaanse circuit. “Ik vind dat echt bijzonder”, aldus Vos. “Normaal zijn er bij een test alleen monteurs en journalisten aanwezig. Hierbij wil ik ook Duntep Racing bedanken voor hun gastvrijheid en voor het eten en drinken. Het is fantastisch dat ik de hele test gebruik heb mogen maken van hun hospitality.”

Het ONK Dutch Superbike rijdt over een maand, paasmaandag, op het TT Circuit van Assen de eerste wedstrijd van 2010. Daarvoor hoopt Arie Vos nog twee of drie dagen te kunnen testen met de Ten Kate Honda CBR1000RR Fireblade. Binnenkort meer hierover.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?