Goed nieuws voor Francorchamps

Met meer dan twee jaar vertraging kan de vennootschap 'Le circuit de Spa-Francorchamps' van start gaan. De oprichtingsakte is geregistreerd, zo meldt L'Echo aldus Het Laatste Nieuws. De nieuwe N.V. is het resultaat uit de fusie tussen de exploitatiestichting van het circuit van Spa-Francorchamps en de N.V. Circuit de Spa-Francorchamps.

Tot de fusie was eind 2008 al beslist via een Waals decreet. De nieuwe N.V. is voor 99 procent in handen van het Waals gewest via zijn financiële poot Sogepa. In het oude model was een instelling verantwoordelijk voor de exploitatie van het circuit, terwijl de andere de infrastructuur beheerde. Niet echt ideaal dus…
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.