‘Goed nieuws’ voor gecrashte Supersport-coureurs

Het werd zondag even heel stil op het circuit van Silverstone. Men vreesde het ergste voor de gevallen en vervolgens overreden Joan Lascorz. Gelukkig kwam al snel het nieuws dat de verwondingen van de Spanjaard nog enigszins meevallen.

De Kawasaki Motocard.com-rijder kwam in de eerste ronde van de Supersport-race op een gruwelijke manier ten val. Hij gleed over het asfalt, tussen de aanstormende rijders. Roberto Tamburini kon hem niet zien en was te laat met uitwijken. Hij knalde vol op Lascorz en werd vervolgens van zijn Kawasaki gelanceerd. Een van de motoren vloog in brand en al snel volgde er een rode vlag.

Lascorz werd, na een onderzoek in het medisch centrum op het circuit, naar een ziekenhuis vervoerd. Daar bleek uit nader onderzoek dat de Spanjaard (die nog een goede kans had op de wereldtitel) vier gebroken ribben, een schouderblessure, een blessure aan een van zijn vingers en wat bloed in zijn longen had.

De Kawasaki-rijder moet nu in ieder geval een week in het Engelse ziekenhuis blijven. Het team vindt het gezien de hevige blessures nog te vroeg om te zeggen hoe lang het herstel zal duren. Het genezingsproces zal waarschijnlijk enkele weken duren en of hij terug zal zijn voor de Nürburgring is dus nog niet duidelijk.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.