Goede start Jeffrey Herlings in Bulgarije

Paaszondag is in het Bulgaarse Sevlievo het GP-seizoen voor de motorcrossers in de klassen MX1 en MX2 van start gegaan. De 15-jarige Jeffrey Herlings uit Elsendorp, fabrieksrijder van KTM, maakte er zijn GP-debuut. Vanaf de eerste meters reed Herlings alsof hij niets anders gewend is. Hij zette de snelste tijd in de vrije training en in de tijdtraining voorafgaand aan de kwalificatierace noteerde hij de derde tijd. De kwalificatierace werd als derde afgesloten achter de Duitser Ken Roczen en wereldkampioen Marvin Musquin uit Frankrijk.

In beide manches kende Herlings een uitstekende start en was bij de eerste doorkomst tweede. Die uitzonderlijk goede klassering wist hij niet vast te houden, maar met de klasseringen zes en drie gaf hij een prima visitekaartje af. In het dagklassement werd Herlings vierde achter Musquin, die beide manches won en daarmee op 50 punten kwam. Tweede werd Roczen met 44 punten. De derde plaats ging naar de Fransman Steven Frossard met 38 punten. Herlings reist met 44 punten af naar het Italiaanse Mantova waar de Italiaanse GP wordt verreden. En twee weken daarna wordt in het weekend van 24 en 25 april de Nederlandse Grand Prix verreden op het Eurocircuit van Valkenswaard.

Het resultaat van Herlings doet sterk denken aan de uitslagen van Dave Strijbos in zijn eerste Grand Prix, in 1984 in het Italiaanse Vittorio Veneto. De wereldkampioen 125cc van 1986 werd daar destijds zesde en vierde.
Ceriel Klein Kromhof (Daarlerveen) werd 17e in de eerste manche en Glenn Coldenhoff (Heesch) werd als 19e afgevlagd, waardoor beiden meteen in de eerste race van het jaar al enkele WK-punten wisten te scoren. In de tweede manche konden ze hun puntentotaal niet uitbreiden.
Marc de Reuver werd 14e in de eerste manche van de MX1. Winnaar van het dagklassement werd de Duitser Max Nagl (47 punten) voor wereldkampioen Antonio Cairoli uit Italië (41 punten) en de Belg Clément Desalle (36 punten).

De volledige uitslagen zijn te vinden op www.youthstream.org.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.