Goede test STIPA-Molenaar Racing GP

De laatste test voor het begin van het WK 125cc is door het STIPA-Molenaar Racing GP positief afgesloten. Randy Krummenacher maakte veel indruk door de driedaagse test op Jerez als zeven af te sluiten. Nieuwkomer Quentin Jacquet eindigde op plaats 25.

De officiële IRTA test startte afgelopen zaterdag. Na een kleine schuiver op de eerste dag wist de Zwitser Randy Krummenacher al snel het ritme terug te vinden en sloot de dag af op de zevende positie. Op de zondag werkte het STIPA-Molenaar GP team veel aan de set-up van de Aprilia RSA en dat wierp zijn vruchten af doordat Krummenacher op een verdienstelijke zesde plaats de tweede dag afsloot. Gisteren wist Krummenacher zijn snelste tijd van de zondag nog wat aan te scherpen en vond definitief de aansluiting met de top. 

De Fransman Quentin Jacquet gebruikte de drie dagen vooral om zich de Aprilia RSA eigen te maken. Jacquet bouwde het netjes op en wist steeds iets sneller het circuit van Jerez af te leggen. Helaas ging het de derde dag fout en kwam Quentin ten val en besloot de laatste dag voor gezien te houden.

Krummenacher: “Ik ben erg tevreden over deze test. We hebben als team veel kunnen werken aan de motor en we hebben een goede basis set-up gevonden. Iedere dag kon ik weer iets van mijn rondetijd halen. Waar ik vooral tevreden over ben is dat ik meerdere ronden achter elkaar lage 48’ers kon rijden. Dit is natuurlijk voor de races erg belangrijk. Ik kijk echt uit naar de eerste race in Qatar waar ik mijn huidige vorm ga doortrekken en mee wil strijden voor de top posities.”

Jacquet: “Ik kijk terug op een geslaagde test. Gisteren ging ik onderuit en besloot verder geen risico te nemen vooral ook doordat het regende in de middag. Het is wel wennen om tussen de snelste rijders te rijden van de wereld. Het niveau is zo hoog dat je net even dat extra stapje moet zetten. Helaas ging dat vandaag even fout. Het team werk echt super! Ze helpen mij enorm en ook Randy heeft mij een paar keer voorgereden waardoor het duidelijk werd waar ik kan verbeteren. Ik ga nog een aantal weken hard trainen en zal klaar zijn voor de eerste Grand Prix van 2010!”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?