Going Dutch

Nieuwleusen is natuurlijk de thuishaven van het Hannspree Ten Kate Honda World Superbike en Supersport team. De racetrots van het Nederlandse motorracen en winnaars van niet minder dan acht wereldkampioenschaptitels. In de WK Superbike-paddocks in Europa zijn de klompen aan de voeten van de jongens uit Nieuwleusen een vertrouwd beeld en geluid. Een aantal van hen volgt het Ten Kate team al negen jaren.

Volgens Wikipedia zijn de houten Nederlandse klompen officieel als veiligheidschoenen met een CE merk bestempeld en kunnen ze vrijwel alles weerstaan, waaronder scherpe objecten en geconcentreerde zuren. De associatie van de Nederlanders met de houten klompen gaat ver terug in de tijd, naar traditionele mythes en oude Germaanse stammen, die de oorspronkelijke bewoners van het moderne Nederland waren.

Tegenwoordig zijn Nederlandse klompen, volgens Wikipedia, een geliefd souvenir voor toeristen. Ondanks het feit dat de meeste Nederlanders niet meer dagelijks op klompen lopen, blijven klompen populair bij mensen die in hun tuinen, op boerderijen en tuinderijen werken. De Nederlanders zijn ook van mening dat het dragen van klompen gezond is voor de voeten.

Twee leden van de club, Henk Kragt en Erik Schuurman, hebben met hun nieuwe klompen voor dit seizoen de lange reis naar Portimão gemaakt voor de tweede ronde van het WK Superbike-kampioenschap 2010. Elk jaar worden de klompen, volgens de kleuren en stijl van het team, van nieuwe beschilderingen voorzien.

In Valencia zullen vier leden van de club aanwezig zijn. Maar er is voor Gerrit ten Kate en zijn team nog wel wat werk te doen, want, hoewel de jongens van de Motorclub Nieuwleusen goede klanten van de Ten Kate Motoren winkel zijn, rijdt geen van hen op een Honda!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?