Gouden Motorster naar Bakker

Nico Bakker (rechts) samen met SMA-bestuurslid Jan Pol.
Foto: Kees Siroo.

Het is een prachtige traditie geworden dat de SMA (Stichting Motorwegraces Assen) aan het eind van het seizoen ereprijzen uitreikt. In het weekend van de laatste race om het Open Nederlands Kampioenschap, de MOTO73 Race of the Champions, zondag 26 september, heeft de SMA de winnaars van de verschillende ereprijzen bekend gemaakt.

De Gouden Motorster, een onderscheiding voor iemand met grote verdiensten voor de Nederlandse wegracesport, is aan Nico Bakker toegekend. Nico Bakker uit Heerhugowaard is al sinds 1968 actief in de motorwegrace. Eerst als coureur, later als frame- en motorbouwer. Eind jaren zestig was Bakker één van de betere privérijders. Maar zijn grote bekendheid kwam vooral door de bouw van bijzondere frames. Wereldtoppers als Giacomo Agostini, Johnny Cecotto, Dieter Braun en de grote drie uit Nederland Wil Hartog, Boet van Dulmen en Jack Middelburg behaalden grote successen met frames van Nico Bakker. Dit jaar had Nico Bakker de primeur van de in samenwerking met Suzuki gebouwde 125cc Suzuki RM-Z-250R Racer. Met de bouw van deze machine bewijst Nico Bakker nog steeds op een positieve manier actief te zijn in de wegrace.

De titel Team van het Jaar 2010 is toegekend aan Verolme-GrafiCom Racing. De keuze voor dit team is ingegeven door het feit dat dit jonge team in zowel het ONK Supersport als het ONK Dutch Superbike actief is. In haar eerste jaar heeft het team reeds opmerkelijk goede resultaten geboekt. De coureurs Raymond Schouten en Peter Schalken presteren uitstekend, waarbij Raymond Schouten de Nederlandse titel in de ONK Supersport al voor het einde van het seizoen heeft veiliggesteld. Qua professionaliteit, teampresentatie, PR-uitstraling en relatiemarketing vormt het jonge team met kundige ervaren en zeer gemotiveerde teamleden een verrijking voor de Nederlandse wegracesport. De wijze waarop het team zich tegenover media, sponsors, fans en publiek presenteert, is een goed voorbeeld van uitstekende promotie van de motorsport en in het bijzonder de wegracesport aldus de jury.

De 18-jarige coureur Tristan Lentink kreeg de titel Rookie of the Year 2010. Dit is een prijs van de Stichting Motorwegraces Assen en de Motorclub Assen en Omstreken. De Apeldoorner Lentink onderscheidde zich van alle coureurs die in 2010 voor het eerste jaar uitkomen in de klassen 125cc, Dutch Superbikes en Dutch Supersport. De coureur die de meeste punten behaalt, ontvangt de titel Rookie of the Year. Tristan Lentink komt uit in de klasse Dutch Supersport en wist in de eerste helft van het seizoen zijn titel Rookie of the Year al veilig te stellen. Na een zware blessure in juni van dit jaar toonde en toont Lentink veel karakter tijdens zijn herstel.

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL