GP zijspancross Oldebroek

Op paasmaandag 5 april begint Daniël Willemsen in Oldebroek aan zijn streven om voor de achtste keer wereldkampioen zijspancross te worden. De titelhouder van 1999 en zes jaar op rij van 2003 tot en met 2008, wil na een door blessures verloren gegaan seizoen 2009 dit jaar terugslaan.Het seizoen begon voor hem echter met een tegenvaller omdat zijn nieuwe passagier Roman Vasyliaka te kampen heeft met een polsblessure. In Gertie Eggink heeft Willemsen een prima vervanger gevonden. Afgelopen zondag wonnen Willemsen en Eggink beide manches van de sterk bezette Belgische kampioenscross in Genk.

Er wordt in Oldebroek op zaterdag 3 april getraind. Interessant zijn de kwalificaties ’s middags (15.45 en 16.45 uur), want dat zijn echte races, waarin al veel op het spel staat. In beide races gaan ongeveer 30 teams van start. De beste twaalf gaan over naar de GP-manches op maandag, die om 13.30 en 16.00 uur van start gaan. De niet-gekwalificeerden rijden aan het eind van de zaterdagmiddag een tijdtraining voor de resterende zes startplaatsen. Het is een vol programma, want er wordt tevens door de quads gereden. Zij gaan in de slag om punten voor het EK en rijden op maandag drie manches (12.30, 15.00 en 17.00 uur).

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.