Groen licht voor Donington Park

Donington Park heeft net op tijd toestemming gekregen om de tweede race van het WK Superbike seizoen te mogen organiseren. De FIM deed zijn laatste inspectie op 25 februari, slechts een maand voordat de tweede ronde van het Superbike verreden wordt in Engeland.

De werkzaamheden op en om het circuit hebben vijf maanden geduurd, waarbij de uitloopstroken groter zijn gemaakt en er op bepaalde plekken nieuw wegdek is aangelegd. Toch was de veiligheid voor de rijders was nog een heikel punt.

De afgelopen twee jaar kampte Donington met grote problemen, nadat het circuit was overgenomen door Simon Gillett. Toen dit bedrijf uit elkaar viel, bleef Donington achter met iets dat in de verste verte niet op een circuit leek. Kevin Wheatcroft schoot te hulp om de rotzooi op zijn vaders circuit op te ruimen.

Ondanks het harde werk is nog niet alles voltooid, maar de FIM meldt dat het circuit klaar is voor het evenement 25 tot en met 27 maart. “We werken 24 uur per dag om de faciliteiten op tijd af te krijgen”, aldus Wheatcroft.

Door oponthoud zullen sommige verbeteringen niet op tijd af zijn, waaronder betere toegankelijkheid, faciliteiten voor de fans, verbeterde paddockgedeeltes en hospitalities. In 2009 was de laatste keer dat er op Donington Park een groot evenement plaats vond.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.