Grote interesse voor EMX2 in Valkenswaard

De belangstelling van de rijders voor de eerste wedstrijd van het Europees kampioenschap motorcross voor de klasse MX2 – kortweg EMX2 genoemd – is overweldigend. De klasse EMX2 maakt deel uit van het wedstrijdprogramma van de Grand Prix motorcross van Valkenswaard. Het aantal inschrijvers bedraagt ruim honderd! Dat betekent dat de kwalificaties al een wedstrijd op zich zullen zijn, want slechts veertig rijders mogen aan de beide manches meedoen. Die manches van 25 minuten plus twee ronden worden verreden op paaszondag 24 april om 17.50 uur en op paasmaandag om 10.20 uur.

Voor deze klasse geldt een minimum leeftijd van veertien jaar. Een mooie klasse dus voor rijders om op jonge leeftijd al internationale ervaring op te doen. En rijden op hetzelfde circuit op dezelfde dag als ’s werelds beste motorcrossers is natuurlijk wel iets heel speciaals voor al die jonge rijders, die hopen over enkele jaren zelf in de Grand Prix aan de start te mogen komen om dan in de voetsporen van Marc de Reuver en Jeffrey Herlings te treden.

De deelnemers komen uit Nederland, Noorwegen, België, Italië, Slovenië, Groot-Brittannië, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Zweden, Denemarken, IJsland, Duitsland, Finland, Zweden, Polen, Spanje, Portugal, Estland, Rusland, Oekraïne en Tsjechië.

De Nederlandse deelnemers zijn: Donny Bastemeijer, Eric Leijtens, Buick Krekels, Mike van Ham, Tom van Iperen, Michael van Wezel, Brian Bogers, Mike van den Bogaert, Sander van Herpen en Rick Folkers.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.