Grote problemen voor Molenaar Racing UPDATE

Vanmiddag is bekend geworden dat het voortbestaan van het GP-team van Arie Molenaar aan een zijden draadje hangt. Ruim een week voordat de eerste testritten staan gepland kampt Molenaar met een gat van 3,5 ton in zijn begroting. Met het op dit moment toegezegde geld kan het seizoen tot en met de TT worden betaald, maar daarna is het afgelopen voor het team en dus ook voor de rijders Jasper Iwema en Luis Salom. Daar heeft Molenaar geen zin in. Het is voor hem het hele seizoen of niet.

Tot vorige week zag het er nog redelijk gunstig uit. Weliswaar was toen het budget ook nog niet helemaal rond, maar het tekort was te overzien. In het weekend zijn de onderhandelingen tussen Dorna en betaalzender Sport 1 over het uitzenden van de MotoGP in Nederland vastgelopen. Sport 1 kon en wilde de vraagprijs van Dorna van drie ton niet betalen.

Doordat de 125cc-klasse nu dus wederom niet op de Nederlandse televisie te zien zal zijn, hebben enkele sponsors zich teruggetrokken of hun budget verlaagd. En dan heeft ertoe geleid dat het team van Arie Molenaar mogelijk uit de GP’s zal verdwijnen en dat Jasper Iwema als gevolg daarvan niet in de GP’s aan de start kan komen. Deze week vrijdag hakt Arie Molenaar de knoop door.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?