Hayden blijft bij Ducati

De Amerikaanse MotoGP-coureur Nicky Hayden heeft zijn contract bij de renstal van het Italiaanse Ducati met twee jaar verlengd. De 29-jarige wegracer, die in 2006 voor Honda de wereldtitel veroverde, is daarmee de komende seizoenen teamgenoot van meervoudig wereldkampioen Valentino Rossi. Ducati maakte de contractverlenging van Hayden bekend in Indianapolis, waar zondag de Grote Prijs werd verreden.

Hayden is aan zijn tweede seizoen bezig bij Ducati. De ‘Kentucky Kid’ kon in dienst van de Italianen nog geen zeges bijschrijven. ”Volgend jaar word ik partner van een bepaalde persoon met de naam Rossi, die schijnt iets van motoren te weten! We gaan een sterk team vormen”, aldus Hayden in een reactie.

Rossi verlaat aan het einde van dit seizoen Yamaha. Zijn plek in het Japanse fabrieksteam wordt overgenomen door de Amerikaan Ben Spies.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?