Hayden en Stoner over Jerez

Het tweede spektakel in dit MotoGP-seizoen zal de eerste Europese GP worden van 2010. Hoewel het Ducati Marlboro Team zich had voorbereid op een race ver van huis, zal de volgende GP gereden worden op Spaans grondgebied en wel op het circuit van Jerez. Dit circuit behoort niet tot Stoner’s favorieten, maar toch heeft de Australiër er vertrouwen in dat hij een goede prestatie kan leveren dit weekend.

“We hebben hier vorig jaar goede stappen gemaakt en dit leverde ons toen een podiumplek op. We zullen vanaf vrijdag hard werken om een goede set-up te vinden en ik denk dat de weg die we nu zijn ingeslagen met de ontwikkeling van de Desmosedici GP10, ons in staat stelt om zondag een goede strijd te kunnen leveren,” aldus Stoner.

Op dit circuit, dat zich nog geen 30 kilometer van de Spaanse kust bevindt, presteerde ook Hayden het eerder om een podiumplek te bemachtigen. Hayden richt zich dit weekend vooral op het vasthouden van het niveau dat hij in de eerste race van dit seizoen bereikte.

“Ons doel is om dat niveau weer op te pakken en zo uiteindelijk tot een nog betere prestatie te komen. Ik weet dat ik beschik over een goede motor en dat mijn team volledig achter mij staat. Ik kan niet wachten om weer te racen,” aldus de kampioen uit 2006.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?