Hayden gaat voor Nederlands podium

Nicky Hayden zegt dat hij Assen een uniek circuit vindt en dat hij er een aantal van zijn beste races heeft gereden. De 28-jarige Amerikaan kwam in 2006 als eerste over de finish op het TT Circuit.

“Hoewel het circuit door de jaren heen aardig veranderd is, vindt ik het een goed circuit waar veel ruime bochten in zitten. Er is erg veel grip, dus deze bochten kan ik goed benutten. Vooral het laatste ‘links-rechts-stuk’ is mijn favoriet, want door het juiste moment van te remmen te kiezen, kun je hier goed inhalen”, licht Hayden toe.

De Ducati-rijder liep dit seizoen vier van de vijf races net aan het podium mis, door als vierde over de streep te komen. De Amerikaan zegt niet tevreden te zijn met het resultaat dat hij behaalde op Silverstone en hij hoopt gebruik te kunnen maken van de recente positieve ontwikkelingen wat betreft de set-up van zijn Desmosedici GP10. Wie weet lukt het de Amerikaan op Assen wel om het podium te bereiken.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?