Hayden in de problemen

Taalbarrières zorgen vaak voor misverstanden, wat voor grote problemen kan zorgen. Dit ondervond Nicky Hayden ook toen hij door de Italiaanse pers gevraagd werd wat hij ervan vond dat Casey Stoner naar Honda gaat. Hayden vertelde dat Ducati veel voor Stoner heeft gedaan en andersom en dat hij het jammer vind dat Stoner weg gaat.

Dat lijkt op het eerste gezicht een prima antwoord, maar het was de woordkeuze die Hayden in problemen bracht. De Amerikaan zei letterlijk ‘it’s a shame he is leaving’ (het is jammer dat hij weggaat) maar de overenthousiaste Italianen vatten dit heel anders op. Zij dachten dat hij ‘it’s shameful he is leaving’ (schandalig dat hij weggaat) bedoelde.

Door deze verwarring werd Hayden tijdens het weekend van Laguna Seca overspoeld met Italiaanse reporters. Hayden is dit echter wel gewend, want hij loopt al heel wat jaartjes mee. Hij maakt zich geen zorgen over de roddel dat er onenigheid is tussen hem en Stoner. “Ik ken Stoner al een heel lang en we zijn goede vrienden. We gaan goed met elkaar om en hij weet dat ik zoiets nooit zou zeggen.”

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.