Heeft De Reuver een verrassing in petto?

Afgelopen zondag is Marc de Reuver, die in 2008 de MX1 Grand Prix in Lierop won, voor het eerst in zijn carrière Nederlands kampioen in de MX1 geworden. En dat met nog één wedstrijd voor de boeg. En een paar weken eerder werd hij ook al tweede tijdens een goed bezette internationale motorcross in België op de zware zandomloop van Mol-Balen. Het afgelopen jaar ging het in de GP’s maar mondjesmaat met de in België wonende Nederlander.

Door sommigen is hij al afgeschreven maar meestal is het zo als je dat bij De Reuver denkt hij plotseling weer zeer nadrukkelijk op de voorgrond kan treden. Nu Jeffrey Herlings, die afgelopen week succesvol is geopereerd aan zijn schouder, in Lierop niet van de partij kan zijn heeft Marc de Reuver de kans om de Nederlandse favorietenrol naar zich toe te trekken.

Inmiddels zijn de Nederlandse deelnemers voor de Grand Prix in Lierop ook bekend. In de MX1 is er een start voor Marc de Reuver, Bas Verhoeven, Rob van Vijfeijken en Herjan Brakke. In de MX2 mogen Glenn Coldenhoff, Ceriel Klein Kromhof, Jeffrey Meurs, Sander van Herpen, Michael van Wezel, Mike van de Bogaert en Nick Kouwenberg van start.

Bij de veteranen net als in de MX2 een groot aantal Nederlandse deelnemers: Hans Berendsen, Hendrik Bruggen, Peter Bergsma, Jan Postema, Frank Xhofleer, Erwin Hendrickx, Klaas Hofstede, Jerry Klaaysen, Ton van Grinsven, Harry Koops en Marco de Blaey. Het is heel goed mogelijk dat er op het laatste moment (vrijdag voor de GP) nog enkele Nederlanders aan de deelnemerslijsten toegevoegd kunnen worden. Dat heeft dan te maken met eventuele afmeldingen van buitenlandse rijders.

De aanvangstijden van de diverse wedstrijden zijn als volgt: MX1 op zaterdag 16.40 uur kwalificatierace, zondag 13.00 uur eerste manche en 16.00 uur tweede manche. MX2 op zaterdag 16.00 uur kwalificatierace, zondag 12.00 uur eerste manche en om 15.00 uur tweede manche. De veteranen rijden op zaterdag om 15.00 uur hun eerste manche en op zondag om 11.00 uur hun tweede.

Zoals ieder jaar is er in Lierop weer voldoende gelegenheid om dicht bij het circuit te overnachten. In de feesttent is op zaterdagavond vertier voor jong en oud met de band ‘Third Half’. Kijk voor de laatste info, toegangsprijzen en speciale Viparrangementen op www.maclierop.nl.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.






Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.