Herlings aan het woord

Na zijn fantastische optreden tijdens de GP’s van Bulgarije en Italië en zijn ijzersterke rijden tijdens de ONK motorcross van Gemert van afgelopen zondag, zijn alle ogen komend weekend tijdens de Nederlandse motorcross-GP in Valkenswaard gericht op Jeffrey Herlings. “Ik leer elke week bij en probeer me elk weekend te verbeteren. Het gaat allemaal wel boven verwachting,” aldus de 15-jarige motorcrosser.

De motorcrosser uit Elsendorp wordt begeleid door tienvoudig wereldkampioen Stefan Everts. De wereldkampioen vindt het leuk om met Herlings te werken. “Hij is heel leergierig en gaat snel vooruit. Het is nu voor Jeffrey heel belangrijk dat hij met twee voeten op de grond blijft staan en niet zóveel vertrouwen krijgt dat hij denkt dat hij de hele wereld aankan,” aldus Everts over Herlings.  

“Ik realiseer me dat het wel heel snel is gegaan met mij. Mijn eerste grote wedstrijd was de Motorcross der Naties, afgelopen najaar. Ik dacht dat als elk weekend zo groot is, het wel zwaar zou worden in de GP’s. Dat valt toch wel heel erg mee. Ik voel me thuis op het Eurocircuit van Valkenswaard. Ik heb hier al redelijk vaak gereden,” geeft Herlings nog aan.  

Herlings, die een contract voor drie jaar bij KTM op zak heeft, voegt hier nog aan toe: “Ik hoop de stijgende lijn die ik nu te pakken heb vast te kunnen houden. Het is een droom die uitkomt.”
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.