Herlings maakt indruk op ONK

Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft zondag met groot machtsvertoon de races in de tweede ronde van het Open Nederlands kampioenschap naar zijn hand gezet. De 16-jarige Brabander uit het fabrieksteam van KTM won op het circuit van Halle beide manches in de MX2-klasse.

De Nederlander hield beide keren de Belgen Jeremy van Horebeek en Joel Roelants ruim achter zich en nam tevens de leiding in het kampioenschap over van de Fin Harri Kullas. Herlings leek weinig last te hebben van zijn duimblessure, die hij een week eerder door een val in de ONK-races in Gemert had opgelopen.

In de MX1-klasse was de Belg Ken de Dijcker onnavolgbaar. Hij zegevierde, net als een week eerder in Gemert, in beide manches. Bas Verhoeven reed twee keer naar plaats twee. Marc de Reuver reed zijn eerste cross na zijn schouderoperatie in januari. De geboren Amstelvener eindigde in de eerste race als derde en werd vijfde in de tweede.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?