Herlings op dreef

Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft de opening van het seizoen in Nederland kleur gegeven. De pas 16-jarige Brabander toonde zondag op circuit Wolfsbosch in Gemert aan dat hij volledig hersteld is van zijn schouderkwetsuur. De eindzege in de MX2-klasse in de eerste wedstrijd van het open Nederlands kampioenschap was nog te hoog gegrepen, maar de tweede plaats achter de Fin Harri Kullas was er wel een met een gouden randje.

Herlings moest de eerste manche nog op gang komen en eindigde daarin als vijfde. In de tweede reeks reed hij echter met overmacht naar de zege. Zijn voorsprong op de nummer twee, de Belg Jeremy van Horebeek, was ruim een halve minuut. De jonge motorcrosser was vorig jaar drie maanden uit de roulatie na een schouderoperatie.

Opvallende deelnemer in Gemert in de MX2 was Erik Eggens. De Drent stopte in 2009 met wedstrijden, maar zit nog geregeld op de crossmotor om les te geven. Hij is weer gretig genoeg om de strijd om de open Nederlands titel aan te gaan en bewees met de zesde plaats in de eerste manche dat hij nog mee kan met de besten.

De Belg Ken de Dijcker was onnavolgbaar in de MX1. Hij won beide manches onbedreigd. Bas Verhoeven reed in deze klasse zeer verdienstelijk naar de derde plaats in het dagklassement. Verhoeven moest de Belg Kevin Strijbos ook nog voor zich dulden.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?