Herlings op het podium in openingscross

Jeffrey Herlings is het wereldkampioenschap motorcross begonnen met een podiumplaats. De 16-jarige Brabantse fabrieksrijder van KTM eindigde zondag in de Grote Prijs van Bulgarije op de derde plaats in de MX2.

Hij moest op het circuit van Sevlievo de Brit Tommy Searle en de ongenaakbare Duitser Ken Roczen voor laten gaan. Leeftijdgenoot Roczen, evenals Herlings in dienst van KTM, won beide manches met overmacht. In de eerste manche reed Herlings steeds in derde positie, maar leverde hij die in de slotronde in en eindigde als vijfde.

In de tweede manche wist Herlings wel de derde plek tot het einde vast te houden. Roczen nam meteen stevig de leiding in het WK-klassement met 50 punten. Searle, die beide heats tweede werd, volgt met 44 punten. Herlings is derde met 36 punten.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?