Herlings publiekstrekker in Gemert

Na de Grand Prix van afgelopen zondag in Mantova zijn in Nederland alle schijnwerpers nog meer gericht op Jeffrey Herlings. Na zijn geweldige prestatie in die Italiaanse GP ontstond even het gerucht dat Herlings mogelijk niet in Gemert zou rijden. Hij was brakend over de finish gekomen waarna door het KTM management de conclusie werd getrokken dat de jonge coureur wel eens iets onder de leden zou kunnen hebben.

Bovendien was het management bang dat het voor de 15-jarige Brabander wel eens allemaal wel teveel zou kunnen worden. Wedstrijd na wedstrijd en amper rust. Om het zekere voor het onzekere te nemen werd er dinsdag een bloedtest afgenomen bij Herlings en daaruit bleek, wat hij zelf eigenlijk al wist, dat er niets aan de hand is.

Als Herlings diep gaat, en dat doet hij iedere keer als hij denkt te kunnen winnen, dan staat zijn maag even op z’n kop. Dat is alles. Stefan Everts, zijn teammanager en mentor, heeft het groene licht gegeven. Herlings mag in Gemert op jacht naar punten voor zijn eerste ONK titel. Bovendien ziet Everts de wedstrijd als een prima voorbereiding voor de Grand Prix van Valkenswaard een week later.

Herlings staat momenteel derde in het WK-klassement en is leider in het ONK klassement.

Foto: KTM / Ray Archer
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?