Herlings sterk in Valkenswaard

Motorcrosser Jeffrey Herlings vertrekt vandaag vanaf ‘poleposition’ in de Grote Prijs van Nederland. De 16-jarige Elsendorper was zondag in de kwalificatierace van de MX2 op het Eurocircuit van Valkenswaard veruit de snelste en veroverde de beste plek achter het starthek.

Herlings won vorig jaar in zijn debuutseizoen in het wereldkampioenschap met overmacht de Grand Prix van Nederland op het Brabantse zandcircuit. De Duitser Ken Roczen, teamgenoot van Herlings bij KTM, eindigde als tweede in de kwalificatierace op 16 seconden. De Brit Max Anstie (Kawasaki) werd derde.

De Duitser Max Nagl (KTM) won de kwalificatierace in de MX1. Marc de Reuver (Yamaha) verschafte zich met de achtste plaats een behoorlijke startpositie voor de races op deze tweede paasdag.

Bron en foto: ANP/KTM
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.