Herlings wint in Gemert

Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft zijn fans waar voor hun geld gegeven. Het 15-jarige talent zegevierde zondag voor eigen Brabants publiek in de derde ronde van het Open Nederlands kampioenschap in Gemert. 

Herlings won in de klasse MX2 beide manches. In de MX1 ging de Italiaan Davide Guarneri met de dagwinst aan de haal. De Est Tanel Leok eindigde als tweede voor de Nederlander Marc de Reuver.

Herlings spot dit seizoen vooralsnog met alle wetten van de motorcross. De jonge Elsendorper reed vorig week in zijn tweede optreden in het wereldkampioenschap MX2 al naar het podium in de Grote Prijs van Italië.

Met zijn zege in Gemert dikte de fabrieksrijder van KTM de verwachtingen voor volgend weekeinde nog eens aan, als in Valkenswaard de Grote Prijs van Nederland plaatsheeft. Herlings is favoriet.

De jonge Nederlander zag op het zandcircuit in Gemert in beide manches de Brit Shaun Simpson op ruime afstand als tweede eindigen en de Belg Joel Roelants als derde. In de stand van het ONK vergrootte Herlings zijn puntenvoorsprong.

De Reuver reed in de MX1 een sterke eerste manche, waarin de Suzuki-crosser net achter Guarneri finishte. In de tweede manche raakte de geboren Amstelvener verder achterop en kwam hij als vierde binnen. Hij verstevigde niettemin zijn leidende positie in de ONK-stand.

Foto: KTM / R. Archer

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?