Herstel schouderblessure Rossi verloopt traag

MotoGP-coureur Valentino Rossi is nog niet geheel hersteld van zijn schouderblessure. De Italiaan ging in november onder het mes, maar hoopte in het nieuwe jaar weer fit te zijn. Die verwachting moet de nieuwbakken Ducati-rijder bijstellen.

“Ik had verwacht dat het herstel wat vlotter zou gaan, maar helaas. Er is nog veel werk te doen om op tijd fit te raken voor de eerste tests begin februari”, zegt Rossi tegenover La Gazzetta dello Sport. “Het wordt een race tegen de klok. De klachten in mijn schouder waren serieuzer dan ik had verwacht. Ik kom zeker weer op 100%, maar het duurt allemaal iets langer.”

Rossi vervolgt: “Mijn eerste doel is terug op niveau raken na de schouderoperatie. Ik moet een acceptabele vorm terug krijgen als het seizoen op 20 maart in Qatar  van start gaat en hoop vervolgens in april weer op de toppen van mijn kunnen te zijn.”

De zesvoudig MotoGP-kampioen wil zich wel wagen aan een voorspelling van de favorieten in 2011. “Jorge Lorenzo en Casey Stoner. Lorenzo is gewend aan de motor en Stoner rijdt op een Honda. Dat wordt zeer interessant.”

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?