Het Young Riders Fund

Niet alleen in Nederland is het voor wegracetalent moeilijk om verder te komen. Ook in Engeland, ja zelfs daar, hebben potentiële toppers het erg lastig om de weg naar de top te vinden. Daarom heeft een aantal vrijwilligers het Young Riders Fund (YRF) opgericht. Tot nu toe zijn er twee coureurs die het YRF steunt: Niall Campbell (16 jaar) een Josh Elliot (15). Elliot rijdt dit jaar met een Kawasaki in het EK Superstock 600 kampioenschap en neemt het daar onder andere op tegen ‘onze’ Tony Coveña. Campbell (foto) is met een Yamaha voornamelijk in Engeland actief.

Beide mannen hebben volgens experts talent genoeg om door te stromen, alleen de financiële middelen ontbreken. Klinkt ergens heel bekend… De actie verloopt voornamelijk via Facebook. Via deze online community hopen ze zoveel mogelijk vrienden te krijgen om op die manier weer sponsors binnen te halen. Onder andere Eugene Laverty is één van de bekende coureurs die dit initiatief steunt. Heb je een Facebook-account? Surf dan snel naar http://www.facebook.com/group.php?gid=114013771962795&v=wall en meld je aan als vriend. Het kost niets en je helpt er jong talent mee. Meer info staat tevens op www.kin-el.com/index.html.

Graag vestigen wij meteen even de aandacht op De Grote Motorsport Loterij. Op deze kun je ook Nederlands talent steunen. Meer info vind je op www.dgml.nl.

Kans genoeg dus! Wij zeggen doen!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?