Hogere leeftijdsgrens Superstock 600cc

Superstock-rijders die in 1989 en 1988 zijn geboren hebben mazzel. De maximale leeftijdsgrens van het Europese Kampioenschap is namelijk verhoogd van 20 naar 22 jaar. De reden daarvoor is dat de teams veel moeite hadden om rijders klaar te stomen voor de leeftijd van 20 jaar. Dat komt mede doordat in veel Europese landen jonge mensen geen zware motoren mogen rijden. Daardoor krijgen jonge rijders uit die landen minder oefening dan racers uit landen waar ze wel zware met motoren mogen rijden. Dus tegen de tijd dat teams een rijder goed ontwikkeld hadden was deze al bijna te oud om mee te doen aan de Superstock 600cc.

Dat de carrières van racers nu over het algemeen langer is dan dat ze vroeger waren speelt ook een rol. Sommige rijders zijn nog competitief als ze bijna 40 zijn. Het is dus logisch dat de leeftijdsgrenzen aangepast wordt aan het aanbod in rijders en de regels zullen in werking treden aan het begin van 2011.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.