Ian Hutchinson naar Yamaha

De afgelopen TT op het eiland van Man werd volledig gedomineerd door Ian Hutchinson. De 31-jarige Brit schreef vorig jaar geschiedenis door de eerste coureur te zijn die vijf races in een TT-week wist te winnen. Hutchinson heeft nu acht TT-zeges achter zijn naam staan. Hij hoopt dit aantal te kunnen verbeteren en heeft daarvoor een overstap gemaakt. Hij verlaat Padgetts Honda en gaat nu aan de slag bij Shaun Muir Racing. Hutchinson krijgt hierdoor de beschikking over een fabrieksgesteunde Yamaha YZF-R1.

Hutchinson heeft een tweejarig contract getekend, dit terwijl hij nog altijd aan het herstellen is van een serieuze blessure die hij opliep tijdens een wedstrijd voor het Brits Supersport kampioenschap. Wel is hij aan de betere hand en ziet het er naar uit dat hij weer op zijn oude niveau terugkomt. Het programma van dit jaar bestaat voor Hutchinson uit de TT op the Isle of Man, de North-West 200, The Ulster Grand Prix, Macau en wederom het Brits Supersport kampioenschap.   
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?