Iannone domineert Moto2-race

De man die eigenlijk al sinds donderdag de snelste tijd kon noteren, heeft ook kunnen bewijzen dat hij dit tijdens de race kon volhouden. De Fimmco Speed Up Team-rijder, genaamd Andrea Iannone, was namelijk ook op de zaterdag de snelste man in de Moto2-klasse.

Aangezien Iannone al vanaf het begin de leiding nam, was het vooral spannend in de strijd om de tweede en de derde plek. De strijd om de derde plek werd in de laatste ronden spectaculair uitgevochten tussen Thomas Luthi en Wilairot Ratthapark. Hoewel de twee elkaar meerdere keren inhaalden, kon Luthi bewijzen dat hij toch net iets sneller was.

Terwijl Iannone zijn overwinningswheelie maakte, kwam hij zelfs nog erg dicht bij de coureur die helemaal achteraan reed. Het was dus uiteindelijk Andrea Iannone, die met ruim vier seconden voorsprong op Toni Elias over de finish kwam. De twee werden gevolgd door Thomas Luthi en Wilairot Ratthapark.
 

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.