IMBA EK Open Klasse

Op het mooie Engelse circuit van Branston vond op 1 augustus een ronde van het IMBA Europees kampioenschap Open Klasse plaats. Zoals verwacht maakten de Engelse rijders er de dienst uit met Richard Cannings, die na 3 spannende manches overwinning in het dagklassement behaalde, in de hoofdrol.

Rob van Uden uit Boekel was afgelopen weekend helaas minder overtuigend. Hij kwam na een valpartij in de eerste en de tweede manche niet verder dan een 11e en een 22e plaats. In de derde manche was Rob opnieuw betrokken bij een valpartij bij de start. Bij de eerste doorkomst had hij zich echter alweer opgewerkt naar een 8e plaats. Helaas werd hij na afloop van de manche gediskwalificeerd omdat hij een stuk van de baan had afgesneden. Daardoor eindigde hij op een teleurstellende 24e plaats in het dagklassement. Maar ondanks zijn tegenvallend resultaat in de derde wedstrijd van het Europees kampioenschap, staat hij op 3e plaats in de tussenstand bij de Open Klasse.

De beste Nederlander in Branston was Danny Langenberg uit Tilburg. Danny was in vorm en begon zelfs in de eerste manche met een kopstart en eindigde uiteindelijk op een mooie 8e plaats. De twee manche eindigde hij als negende, waarmee hij op weg was naar een goede klassering. De derde manche was Danny betrokken bij een incident met Frank Jansen Teitz, de regerend Europees kampioen. Daarna vocht hij zich terug naar een 15e plaats wat hem uiteindelijk een mooie 9e plaats in het dagklassement opleverde.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.