India en Abu Dhabi willen MotoGP

India hoopt na de Formule 1 ook de MotoGP te kunnen verwelkomen. Zo heeft een woordvoerder van Jaypee Sports dinsdag bevestigd. “We zijn met de Dorna hierover in gesprek, maar we zitten op dit moment nog maar in de beginfase van de onderhandelingen. Er is dus nog geen deal gesloten”, zei een woordvoerder van Jaypee Sports tegen persbureau Reuters. De zegsman liet verder weten dat India mogelijk al over twee jaar op de MotoGP-kalender staat.

Abu Dhabi hoopt, net als India, in de toekomst tevens een MotoGP-race te kunnen organiseren. Dit heeft Richard Cregan, algemeen directeur van het Yas Marina-circuit, laten weten. Het circuit organiseert op dit moment naast de Formule 1-race ook wedstrijden in het Australische V8 Supercar-kamioenschap en het FIA GT1-kampioenschap.

“We zijn momenteel met de organisatie van de MotoGP in gesprek. Het lijkt ons erg mooi om onze kalender in maart te beginnen met MotoGP en in november te eindigen met Formule 1”, zei Cregan tegen het Britse Autosport. “De Dorna heeft al aangegeven dat er niets op tegen is om, naast Qatar, een tweede MotoGP-race in deze regio te hebben.”

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.