Indrukwekkende mijlpaal Vos en Pirelli

Het is in 2011 precies tien jaar geleden dat Arie Vos voor het eerst met Pirelli reed. Een decennium later is duidelijk dat het huwelijk tussen de Ossenaar en de bandenfabrikant zeer succesvol is geweest. Vijf titels, drie in het Dutch Superbike en twee in het Dutch Supersport, wist Vos te behalen op het Italiaanse rubber. Veelzeggend is ook dat de kersvers Labour Force Racing-coureur in tien jaar Pirelli altijd in de top-3 van het Nederlands kampioenschap eindigde.

Vos: “Het eerste contact werd gelegd door oud-wegracekampioen Johnny Verwijst, die mij ook kennis liet maken met de motorsport. Johnny en Martin van Soest (rechts op de foto), voormalig GP-coureur en huidig Pirelli-importeur voor de Benelux, zijn goede vrienden. Ik was tien jaar geleden op zoek naar een trouwe bandenpartner en vond die dankzij Johnny in Pirelli. De samenwerking met Martin en met de fabriek in Italië is altijd geweldig geweest, wat onder andere blijkt uit vijf titels.”

“Komend seizoen rij ik op de BMW S1000RR van het Labour Force Racing Team. Wisselen van motormerk is nooit gemakkelijk. Gelukkig kan ik rekenen op de hulp van onder meer Pirelli. Daar ben ik erg blij om aangezien het zeer belangrijk is een aantal zekerheden te hebben als je een nieuw avontuur begint. Pirelli hoort zonder twijfel bij deze zekerheden.”

Over een paar weken test Arie Vos voor het eerst met de S1000RR van Labour Force Racing. Later meer hierover.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.