Interview De Reuver

Marc de Reuver uit het Yamaha van Beers Racing Team is afgelopen vrijdag aan zijn schouder geopereerd. Tijdens een winterstage in Spanje kwam De Reuver ten val en scheurde hierbij een pees in zijn schouder. De voormalig GP-winnaar heeft er een tijd mee doorgelopen maar bleef maar last houden van zijn schouder. Na het maken van een scan werd duidelijk dat er een pees was gescheurd. Motocrossplanet.nl stelde De Reuver een aantal vragen om te weten te komen hoe het nu met hem gaat.

Je bent vrijdag geopereerd aan je schouder. Is alles goed verlopen?
“Ja mijn arm zit er nog aan dus ik denk het wel! Zonder gekheid, het gaat goed. Ik hoef geen mitella te dragen en mag hem voorzichtig bewegen. Op 17 februari moet ik terug naar Toon Claes en dan weet ik weer meer.”

Deze blessure komt natuurlijk op een verkeerd moment. Kun je de start van het GP seizoen halen?
“Heel moeilijk te zeggen. Ik heb na die wedstrijd in Harfsen maar twee keer op de motor gezeten dus ik weet het niet. Zoals ik al zei het is te bekijken hoe het vordert met die schouder. Ik sluit niks uit. Ben natuurlijk de comeback king, hè!”

Vorig jaar sloot je het seizoen ijzersterk af. Dit moet je motivatie hebben gegeven voor dit seizoen. Je was harder aan het trainen dan ooit tevoren, hoe zwaar valt je deze blessure?
“Ik was niet zo gek hard aan het trainen. Ik was gewoon mezelf weer, de oude Marc. Dat zag je ook. Doorgaan tot het einde en dat loonde ook zoals je zag tijdens de laatste ronde in Harfsen. Die bekkenoperatie had ik al in de planning maar die viel eigenlijk heel erg slecht en daar ben ik nog een keer aan geopereerd. Ik had niet moeten rijden in Spanje en meteen in moeten laden en naar huis moeten komen maar was weer te eigenwijs.”

In Spanje reed je voor het eerst na de bekkenoperatie. Wat is er precies mis gegaan?
“Er zaten botssplinters in mijn bekken waardoor ik slecht kon fietsen. Daarnaast kreeg ik ontstekingen waardoor ik niet kon rijden. Ik heb toen besloten om niet meer te fietsen. Lopen is moeilijk voor mij met mijn heupen moet toch wat doen om de conditie op peil te houden. Ik heb daarna die operatie gedaan en toen kon ik wel fietsen maar niet crossen. Er was te weinig bot weg geschraapt. Met fietsen heb je een iets andere positie dan met crossen. Het is ook moeilijk uit te leggen want ik loop gewoon rond dus je ziet het eigenlijk niet.”

Het Yamaha van Beers team heeft een geweldige staat van dienst. Veel toprijders hebben hier gereden. Is het een omgeving waarin jij kunt aarden?
“Ik ben zeer tevreden over Adri. Hij krijgt al snel het stempel met stugge manier van omgaan maar dat is helemaal niet zo. Adri is zeer begaan met de rijders. Daar houd ik wel van. Praten is alles, dat weet ik na vorig jaar maar al te goed.”

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?