Italianen domineren EK minibike

Italianen zijn in de motorsport altijd sterk vertegenwoordigd. En, gepassioneerd als ze zijn, willen ze altijd alles winnen. En dit doen zij vaak ook. Zelfs in minibike-rijden zijn zij erg goed, want in het EK minibike dat onlangs gehouden werd, lieten de Italianen zien hoe goed zij kunnen rijden. Hoewel er naast Italianen ook Nederlanders, Belgen Duitsers, Tsjechen, Spanjaarden, Denen, en Oostenrijkers aan dit kampioenschap deelnamen, waren het op één Duitser na allemaal Italianen die wonnen.

In de Junior A klasse won Brunopalazzese Ieraci met 90 punten. Nicolò Balducci won met 77 punten in de Junior B-klasse. De Mini GP 50-klasse werd gewonnen door Lorenzo Gabellini, die 100 punten bij elkaar wist te krijgen. Er deden dus ook Nederlanders mee, waarvan er twee een podiumplek bemachtigden. Robert Schotman werd namelijk met 66 punten derde in de Junior B-klasse en Bo Bendsneyder werd tweede in de Mini GP 100.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.