Iwema breekt schouderblad

Jasper Iwema heeft zijn schouderblad op drie plaatsen gebroken. Dat gebeurde zondag door een val tijdens de Grote Prijs van Portugal op het circuit van Estoril. Iwema is zeker drie weken uit roulatie en mist daardoor de slotrace van het seizoen in Valencia.

Het ging al in de eerste ronde mis. ”Ik begon achteraan en zag voor me al een aantal rijders onderuit gaan. Het was wel droog, maar de baan was nog nat en had weinig grip. Ik viel helaas ook en had de pech dat ik gelanceerd werd en verkeerd terecht kwam”, aldus Iwema.

De Nederlander beleefde door blessures een pechvol einde van het seizoen. ”Maar het positieve gevoel overheerst. Ik heb dit jaar mooie dingen laten zien. ”Hoogtepunt was de achtste plaats in de GP van Tsjechië. Iwema scoorde WK-punten in negen races.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.