Iwema dertiende in Dutch TT

Hoewel Jasper Iwema op de vrijdag zijn beste kwalificatie ooit reed, werd hij in de 125-cc race ‘slechts’ dertiende. De twintigjarige Drent startte vanaf de zesde plek, maar door een slechte start, zakte Iwema al snel tien plekken naar achteren.

“Ik wist wel dat een podiumplek niet realistisch was, maar ik had toch op meer gerekend. Ik houd er een dubbel gevoel aan over, want ik rijd wel weer in de punten”, aldus Iwema.

Hoewel de verwachtingen bij het publiek erg hoog waren kon Jasper Iwema deze niet volledig waarmaken. “In de training heb ik laten zien dat ik harder kan. Ik heb gewoon nog veel problemen met mijn motor bij de start. Ik heb het nog niet onder de knie om meteen volgas weg te stuiven. Ik denk dat ik op een afgelegen landweggetje maar eens wat starts moet oefenen”, verklaarde Iwema achteraf.

Er gebeurde overigens in de uitloopronde nog iets heel opmerkelijks met de jonge Drent. Iwema kreeg namelijk een vlag aangereikt van zijn fanclub, maar doordat de vlaggenstok in aanraking kwam met zijn wielen, werd de vlag om de nek van de coureur aangetrokken. Hierdoor werd Iwema van zijn motor getrokken, maar de schade bleef gelukkig beperkt.

 

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.