Iwema kan alleen maar hopen

Motorcoureur Jasper Iwema is allerminst zeker van deelname aan het wereldkampioenschap wegrace op de Aprilia van het raceteam van Arie Molenaar. “Op dit moment heb ik een groot probleem. Ik kan alleen maar hopen dat het team op zijn poten blijft staan”, zei de Drentse wegracer, die eind vorig jaar een contract tekende bij het enige Nederlandse Grand Prix-raceteam.

De 21-jarige Iwema werd een week geleden verrast met het nieuws dat het voortbestaan van het GP-team van Molenaar in groot gevaar verkeert. Het team komt 350.000 euro tekort. “Ik wist wel dat er problemen waren. Sponsors haakten mede af doordat de tv-rechten wegvielen. Dan gaan ze naar andere dingen kijken”, weet de motorracer, die vorig seizoen opviel in de 125cc met 34 punten en de zestiende plaats in het wereldkampioenschap.

“De realiteit is hard. Ik wil geen zielig verhaal houden en niet bedelen om geld, maar het team heeft wel iets moois te bieden. Ik heb vorig seizoen laten zien dat ik mee kan met de besten. Ik hoop dus maar dat er mensen opstaan die dat ook zien.” Iwema beseft dat de tijd kort is. Molenaar moet voor vrijdag het benodigde geld hebben, anders gaat de stekker definitief uit het team.

“Ik kijk nog maar niet verder dan vrijdag. Al weet ik wel dat het dan praktisch onmogelijk wordt om nog een ander team te vinden. Een week voor de eerste testsessies hebben de raceteams alles al ingevuld.”

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?